Tanssituntikuvaukset

 

 

Satubaletti  3-6v

Tunti on leikinomainen sisältäen balettiharjoituksia (esim. perustankoliikkeitä ja balettiasentoja), hyppyjä, tasapainoja, pieniä venytyksiä, tanssiharjoituksia ym. Samalla harjoitellaan ryhmässä olemista, ohjeiden kuuntelua ja noudattamista, muiden huomioon ottamista ja tietenkin nautitaan tanssin ilosta.
 –  ametisti 3-6v
 –  jade 3-6v
 

Esibaletti 5-6v (2014 syntyneet väh. 1/2v tanssineet ja 2015 syntyneet vähintään 2v tanssineet)

Ryhmässä harjoitellaan baletin perusasioita, kuten tanko-, keskilattia- ja diagonaaliharjoituksia (sisältäen baletin perusliikkeitä ja -asentoja, askeleita, hyppyjä, venytyksiä ym.)  kuitenkin vielä leikinomaisesti sekä tanssitaan ja nautitaan tanssin ilosta. Edelleen harjoittelemme myös ryhmässä olemista.
 

 

Klassinen baletti

Baletin harrastamisen suositeltava ikä aloittaa olisi viimeistään 7 vuotiaana ja ryhmämme menevät sen mukaan. Baletin voi kuitenkin aloittaa minkä ikäisenä tahansa! Kuitenkin kaikkien on tavalla tai toisella aloitettava alkeista eli keskustele opettajan kanssa mikä ryhmä olisi sopiva. Ryhmät eivät siis mene iän mukaan vaan tanssittujen vuosien mukaan.

Perusbalettitunti sisältää tanko-, keskilattia- ja diagonaaliharjoituksia (baletin perusliikkeitä ryhmätason mukaan) sekä tuntisuunnitelman mukaan tanssikoreografioita, venyttelyä, vatsa- ja selkälihasharjoituksia ym.  Keskilattia ja diagonaaliharjoitukset sisältävät esim. erilaisia askeleita, hyppyjä ja piruetteja ja niiden sarjoja.

Koitamme kaikilla tunneilla myös nauttia vapaasta tanssista eli mahdollisuudesta improvisoida oman mielensä mukaan musiikkiin oman tanssinsa ja nauttia tanssin ilosta.

  alkeet 7v-
  perustaso
  & jatkotaso
  1 & 2
 3

4 & 5

 8
 aikuisbaletti aloittavat ja vähän tanssineet
 aikuisbaletti edistyneet
 

DANZARE

Kilpa- ja esiintymisryhmä, joka esiintyy tanssistudion näytöksissä (kaikista muistakin ryhmistämme jokainen voi osallistua näytöksiimme), erilaisissa tilaisuuksissa ja osallistuu erilaisiin tanssikilpailuihin ja -tapahtumiin.

Valintatesti Danzareen on keväällä toukokuun lopulla, jolloin ryhmään voi hakea seuraavaksi tanssivuodeksi samana vuonna 10v täyttävät (seuraa facebook-sivuamme valintatesti-ilmoituksesta)

Danzarelaiset osallistuvat oman tuntinsa lisäksi vähintään kahdelle muulle tanssistudion tunnille viikossa.

 

Tanssiakro mini 6-12v ja maxi 13v- 
 Tunti sisältää erilaisia tanssitekniikoita ja -liikkeitä (askelsarjoja, koordinaatioharjoituksia, hyppyjä, piruetteja ym.), lihaskuntoharjoituksia ja perusakrobatiaa (kuperkeikat, kärrynpyörät, sillat, päällä- ja käsilläseisonnat ym., ryhmän tason mukaan myös pari- ja ryhmäakrobatiaa) sekä tanssikoreografioiden harjoittelua, joissa yhdistetään sekä tanssi että akrobatia tanssin iloa unohtamatta. Tunneilla edetään ryhmän tason mukaan.

 

Jazztanssi  15v – aikuiset

Jazztanssituntimme on tyyliltään perusjazztanssia. Tunti sisältää lämmittelyn jälkeen erilaisia askelsarjoja, tasapainoja, piruetteja, hyppyjä, koordinaatioharjoituksia, lihaskuntoa, tanssisarjoja, venyttelyä ym tuntisuunnitelman mukaan.

Jazz & moves 10-14v 

Tunti sisältää lämmittelyn jälkeen erilaisia askelsarjoja, tasapainoja, piruetteja, hyppyjä, koordinaatioharjoituksia, lihaskuntoa, tanssisarjoja ym sekä venyttelyä. Tunti sisältää paljon jazztanssin elementtejä, mutta tunnilla tehdään ja yhdistellään esim. tanssisarjoihin mahdollisuuksien mukaan myös eri tanssilajeja.

 

Aikuisbaletti

Jos olet lapsena tanssinut balettia tai olet aina haaveilut balettitunneista, niin koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa 🙂 .

Tunti sisältää tanko-, keskilattia ja läpitilan harjoituksia, venyttelyä, ym. sekä tanssisarjoja.

  aloittavat & vähän tanssineet
  edistyneet

Tanssijan kehonhuolto (ei tanssivuonna 2020-21)

Harvemmin tanssitunneilla jää aikaa varsinaiseen kehonhuoltoon. Tällä tunnilla huolletaan kehoa liikkuvuusharjoitteilla sekä venytellen, hieroen ja rentoutuen.

 

 

Bebe-tanssi     3-10 kk lapsi aikuisen kanssa 

Ryhmä on tarkoitettu vauvaikäisille lapsille yhdessä olosta sekä tanssin ilosta nauttien yhdessä aikuisen kanssa. Lapsen kanssa tunnille voi osallistua oma vanhempi, isovanhempi tai esim. kummi. Tunnilla otetaan huomioon lapsen kehitys ja liikkeet tehdään lapsen ehdoilla. Tunti on siis lapsen tunti eli siitä menee vain yksi maksu.

Tunti sisältää loruilua, keinuttelua, lauleskelua, tanssia, musiikkia ja liikettä yhdessä turvallisesti oman aikuisen kanssa.

 

Piccolo-ryhmä   1-5v  lapsi aikuisen kanssa 

Ryhmä on tarkoitettu lapsille yhdessä oloksi ja tanssin ja liikkeen iloksi aikuisen kanssa. Lapsen kanssa tunnille voi osallistua oma vanhempi, isovanhempi tai esim. kummi. Tunnilla otetaan huomioon lapsen kehitys ja liikkeet tehdään lapsen ehdoilla. Tunti on siis lapsen tunti eli siitä menee vain yksi maksu.

Tunnilla tanssitaan, liikutaan, lorutellaan, kuunnellaan, temppuillaan ja nautitaan yhdessä olosta oman aikuisen kanssa.

 

 

TANSSIRYHMÄÄN TARVITAAN VÄHINTÄÄ 5 OPPILASTA, ETTÄ SE ALKAA! Jos ryhmän koko pienenee kesken vuoden alle 5, ryhmä saatetaan yhdistää mahdollisuuksien mukaan toiseen ryhmään tai saatetaan joutua valitettavasti lopettamaan.